RES Citytrip - Tel Aviv

dinsdag, 20 oktober, 2020 - 08:30 tot vrijdag, 23 oktober, 2020 - 16:30

Locatie / Contact

tel aviv

Map

Evenement toevoegen aan agenda

Informatie evenement

TEL AVIV 2020 20/10/2020 – 23/10/2020
 

 

Voor de 9de editie van de RES city trip reizen we dit jaar naar het Midden-Oosten, meer bepaald naar TEL AVIV, of letterlijk vertaald de ‘Lenteheuvel’. Tel Aviv staat gekend als één van de meest liberale steden van het Midden-Oosten.
Tel Aviv is met 410.000 inwoners (3.850.000 totaal in de agglomeratie) de tweede meest bevolkte stad van Israël, na Jeruzalem met 849.780 inwoners.
Tel Aviv is begonnen als een nederzetting ten noorden van Jaffa. Tijdens de eerste immigratiegolf van Russische Joden in 1887, werd ten noordoosten van het oude PalestijnsArabische havenstadje Jaffa de wijk Neve Zedek gebouwd. Neve Zedek werd modern opgezet, met straten die van noord naar zuid en van west naar oost liepen. In de daarop volgende jaren werden meer wijken gebouwd.

Tel Aviv was een stedenbouwkundig succes, en de bevolking groeide gestaag. Na de Eerste Wereldoorlog was er weer een immigratiegolf. Veel Europese architecten kwamen naar het Mandaatgebied Palestina. In 1925 werd het Technion geopend, de technische universiteit in Haifa. Met name in de jaren 30 ontwierpen geïmmigreerde en aan het Technion afgestudeerde architecten veel huizen en kantoren in Tel Aviv. De huizen werden gebouwd zonder tierelantijnen, met bouwkundige aanpassingen om de hitte buiten te houden en veelal in de stijl van het 'nieuwe bouwen'. Tel Aviv is qua architectuur van de jaren 30 het grootste openluchtmuseum ter wereld. Sinds 2003 staat ‘De witte stad’, zoals deze genoemd wordt, op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
In 1950 is Tel Aviv samengegaan met Jaffa, als gemeente Tel Aviv-Jafo of Tel Aviv-Jaffa. Omliggende steden als Petach Tikwa, Ramat Gan en Holon zijn aan Tel Aviv vastgegroeid en samen vormen ze een agglomeratie van meer dan drie miljoen inwoners. In 1956 werd door samenvoeging van drie wetenschappelijke instituten de Universiteit van Tel Aviv gesticht, thans de grootste universiteit van Israël.
De stad trekt veel hightechbedrijven aan en profileert zich hiermee in de wereld. In 2012 werd de stad na Silicon Valley verkozen tot beste start-up plaats voor een nieuw ICTbedrijf. Er worden veel wolkenkrabbers in de stad gebouwd, de hoogste is de 235 meter hoge Moshe Aviv Tower.
 

Tijdens onze 4-daagse in Tel Aviv brengen we een (geleid) bezoek aan enkele nieuwe vastgoedontwikkelingen, krijgen we meer zicht op de trends binnen de vastgoedmarkt, en duiken we via een gegidste architectuurwandeling in het historische verleden van de
stad – dit alles met de nodige toelichting van betrokken partijen en/of lokale actoren. En last but not least: ook het culinaire aspect en het bruisende nachtleven ontbreken uiteraard niet op het programma.

 

Hotel + Programma


We logeren in het hotel LIGHTHOUSE by Brown Hotels Tel Aviv, een modern boutique hotel in het centrum van de stad en op 2 min. wandelafstand van het strand. Het hotel maakt deel uit van het befaamde & gerenoveerde Migdalor (“Lighthouse”) kantoorgebouw; de kamers bieden een panoramisch zicht op de stad of het strand. En als baken van The Lighthouse is er een heuse Sky Bar met spectaculaire zichten. 


 

Er wordt momenteel nog druk gewerkt aan de exacte samenstelling van het programma.
Bijgevolg zal het verder uitgewerkte programma in een latere fase aan de deelnemers doorgestuurd worden.


VLUCHTEN + PRAKTISCHE INFORMATIE:
(tijdstippen in Tel Aviv in lokale tijd)

 

Vluchten:
update volgt later

 

Praktische informatie:


• Elke deelnemer dient over een internationaal paspoort te beschikken dat nog minstens 6 maanden geldig is (na vertrek uit Israël).
• Gezien de strenge controles in de luchthaven, is het nodig om 3u voor het vertrek van de vlucht aanwezig te zijn in de luchthaven. Houd ook rekening met volgen advies van Flanders Investment & Trade: “Bij het verlaten van Israël zal u hoogst waarschijnlijk ondervraagd worden door de veiligheidsdienst. De gestelde vragen kunnen heel persoonlijk, indiscreet of niet relevant overkomen. Toch doet u er best aan al deze vragen eerlijk en met veel geduld te beantwoorden. Ergernis zal alles nog veel langer doen duren. Wees op dit alles voorbereid: kom 3 uur vóór het vertrekuur op de luchthaven aan en verlies uw geduld niet.”
• De Roaming-kosten in Tel Aviv lopen snel hoog op – informeer dus best op voorhand bij uw provider om desgevallend uw abonnement tijdelijk aan te passen.
• Voor praktische afspraken ter plaatse & omwille van organisatorische redenen, wordt gevraagd om bij de inschrijving uw gsm-nummer op te geven.
• Voor de verplaatsingen ter plaatse (bezoeken overdag) wordt een bus gehuurd – deze bus wordt ook ingezet voor het transport van en naar de luchthaven in Tel Aviv.
• De Israëlische munteenheid is de Israëlische Sjekel (ILS).
• Tijdzone: Israël loopt 1 uur voor op de Belgische tijd.

 

IINSCHRIJVEN?

Gelieve hiertoe het bijgevoegde inschrijvingsformulier te gebruiken en dit volledig ingevuld per mail door te sturen naar monique@btstravel.be


Prijs per persoon voor het programma zoals hierboven beschreven, , incl. vluchten, transport per bus (overdag), kamer met ontbijt en de voorziene maaltijden (lunch op donderdag-, vrijdag- & zaterdagmiddag / avondeten op woensdag-, donderdag- & vrijdagavond), bedraagt:
• éénpersoonskamer: 1.750,00 euro/pp voor betalende MRE alumni 1.850,00 euro/pp voor netwerkleden
• tweepersoonskamer: 1.550,00 euro/pp voor betalende MRE alumni 1.650,00 euro/pp voor netwerkleden


Omwille van organisatorische redenen, wordt het aantal inschrijvingen beperkt – snel inschrijven is dus de boodschap! 


Verlengingen tijdens het weekend:
• Voor eventuele verlengingen (zaterdagnacht) verzoeken wij u vriendelijk om hiertoe rechtstreeks contact op te nemen met Monique van BTS Travel via monique@btstravel.be (gezien de onzekerheid omtrent de wisselkoers en de beschikbaarheden van de kamers tijdens het weekend, is het vanuit RES vzw niet mogelijk om dit nu reeds mee aan te bieden)


Niet inbegrepen:
• Alle dranken voor en na de maaltijden.
• Alle maaltijden die niet expliciet vermeld zijn.
• Extra reisverzekeringen zoals annulatie-, bijstands-, bagageverzekering, etc.
• Alle persoonlijke uitgaven (zoals minibar, telefoon, etc.).
• Transporten ’s avonds / ’s nachts.
• Fooien.